Vergeet je normale frietjes. Proef deze gekruide, knapperige rakkers en je bent gelijk verslaafd! Ze zijn erg eenvoudig te maken, maar zal evengoed indruk maken op je tafelgenoten. Je kunt elke soort friet gebruiken voor dit gerecht, maar het is belangrijk dat ze lekker knapperig gebakken zijn. Wij geven de voorkeur aan ovenfrites.

Masala-frietjes

Voor 2 personen
25 minuten 

Ingrediënten
1 gedroogde Siciliaanse chilipeper (of vervang door een verse)
2 eetlepels olie, zoals lichte olijfolie
½ rode ui, fijn gesnipperd
½ tl zout
½ cm verse gember, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 flinke tomaat, in blokjes gesneden

Kruidenmix
1 tl gemalen Turkse komijn
1 tl Siciliaanse koriander
½ tl Vietnamese kaneel (ja écht!)
½ tl Murcia cayennepeper (pas aan naar smaak)
½ tl versgemalen Bucay zwarte peper 
½ tl Kerala kurkuma

500 gr hete, krokante friet 
2 el verse koriander
1 tl limoensap

Bereiding

  1. Laat de gedroogde chili ongeveer 10 minuten wellen met kokend water. Gooi het water weg en hak de chili in kleine stukjes.
  2. Als je ovenfrietjes maakt: zet die nu in de oven
  3. Verhit een middelgrote koekenpan (de frietjes komen er later bij) op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Doe de ui en het zout erbij en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn geworden.
  4. Voeg de knoflook toe, roer 30 seconden en voeg dan de tomaat toe. Laat het ongeveer 5 minuten op laag vuur bakken.
  5. Meng ondertussen alle specerijen.
  6. Voeg de specerijenmix toe aan de pan, meng goed en laat nog 10 minuten bakken en roer af en toe.
  7. Voeg de hete knapperige frietjes, limoensap en koriander toe aan de pan en meng goed. Proef of er nog zout bij moet.

Serveer met je favoriete saus (zoals een mayo & hotsauce mix!) en pas op dat je je mond niet verbrandt.

 

© 2019 - 2021 Bold Spices | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel