Lange werkweek gehad? Maar je hebt nog een streepje energie over om iets lekkers te koken? Maar het wel simpel zijn. Dit gerechtje is easy en erg umami. Het eten is net zo makkelijk als het maken, geweldig na een lange dag. 

Deze bonkige knapen hebben een beetje van alles. Het zoete van de zoete aardappel, bonen, komijn en koriander, het zure van de salsa en het vettige van guacemole en kaas. Met pittigheid en rook van de chipotle. 

We zijn voor dit gerecht geinspireerd door Bronwyn en Adriaan, met een Bold Spices twist. 

Zoete aardappel en zwarte bonen wraps

Voor 6-8 wraps
30 minuten

Ingrediënten

Vulling
3 middelgrote zoete aardappelen, in blokjes van 1,5 cm gesneden
3 tenen knoflook
3 eetlepels zonnebloemolie
1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 el komijnzaad
1 el korianderzaadjes
1 tl gemalen gerookte chipotle
Paar draaien aan je pepermolen met Tellicherry zwarte peper
Snuf zout

Guacamole
2 rijpe avocado's
1/2 theelepel zout
Flinke grind Bold Spices Tellicherry zwarte peper
1 el vers limoensap of citroensap
2 eetlepels tot 1/4 cup gehakte rode ui of dun gesneden groene ui
1 klein teentje knoflook, geplet

Salsa
4-6 middelgrote tomaten, in blokjes
1/4 - 1/2 middelgrote rode ui, zeer fijngehakt
Scheutje witte wijnazijn
Goede squeeze limoensap
Handvol verse koriander, grof gehakt
Goede grind Bold Spices Tellicherry zwarte peper
Snufje zout
Gehakte knoflook (als je meer wilt)

6-8 maïstortilla's
1+ kopje geraspte kaas
zure room

Bereiding

Vulling

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1,5 cm.
  2. Maal de komijn en koriander met een vijzel en stamper of een schone koffiemolen. Voeg de chipotle-poeder toe aan de versgemalen komijn en koriander.
  3. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan. Eenmaal heet voeg je de zoete aardappelen en de knoflook toe (ongepeld). Dek af en kook op laag vuur tot ze bijna zacht zijn.
  4. Verwijder het deksel en verwarm de pan tot middelhoog vuur. Bak de aardappelen tot een goudbruin korstje.
  5. Zet het vuur lager, haal de knoflook eruit en voeg de kruiden toe. Voeg de zwarte bonen toe en meng voorzichtig.

Guacamole

  1. Snij de avocado, doe het vruchtvlees in een komt en prak de avocado met een vork. Maak het niet te fijn! De guacamole moet een beetje grof blijven.
  2. Voeg zout, zwarte peper, limoensap, ui en koriander toe.
  3. Schil en plet tot slot de gebakken knoflook van de aardappels en meng het door de guacamole.

Salsa

  1. Combineer de tomaten, ui, knoflook, azijn en koriander in een kom.

Wraps samenstellen

Verwarm de maïstortilla's kort. Voeg de zoete aardappelmix, guacamole, salsa, kaas en zure room toe aan je tortilla. Oprollen, achterover op de bank en genieten maar! Je hebt 't verdiend.

 

© 2019 - 2020 Bold Spices | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel