Dit gerecht heeft zoveel smaak dat je het bijna als hoofdgerecht kan opdienen. Het is gemakkelijk en snel te maken en als je het proeft, heb je het idee dat je in een restaurant zit te eten. Aangezien andaliman een neefje is van de Sichuan-peper, werden we geïnspireerd om een ​​op de Sichuan-keuken gericht gerecht te maken. Het heeft wat pittigheid (als je wilt), maar de andaliman brengt echt de meeste smaak naar boven.

Gewokte sperzieboontjes met andaliman

voor 2 personen als hoofdgerecht of 4 als bijgerecht
20 minuten

Ingrediënten

300 g sperziebonen
2 el olie om te bakken
2 theelepels andaliman peperkorrels fijngemaakt (zie instructies)
2-6 Siciliaanse rode chillis (afhankelijk van hoe pittig je houdt)
2 teentjes knoflook, platgedrukt
3 cm gembersnippers, geraspt
1 el sojasaus
1 el Shaoxing rijstwijn
1/2 theelepel sesamolie

Instructies

Je kunt de andaliman lichtjes fijnmaken met je vingers of voorzichtig in een vijzel. Hierna verwijder je de grootste twijgjes. Je wilt eindigen met ongeveer twee 2 theelepels andaliman.

Snij de uiteinden van de sperziebonen en blancheer ze ongeveer 1-2 minuten in gezouten kokend water. Haal ze eruit en plaats ze in een vergiet en laat ze volledig drogen.

Verhit een wok of een grote pan met een dikke bodem op hoge temperatuur. Als het heet is, doe je de bonen in de pan met een snufje zout. Houd ze in beweging totdat ze kleine donkere vlekken beginnen te vertonen. Dit duurt ongeveer 4-6 minuten. Haal de bonen eruit als je klaar bent.

Zet het vuur lager, doe de olie in de pan en voeg de andaliman en chili toe. Houd het in beweging, want de pan is waarschijnlijk nog erg heet. Bak max. 2 minuten. Voeg dan de knoflook en gember toe en bak nog twee minuten.

Voeg vervolgens de bonen, de sojasaus, rijstwijn en sesamolie toe. Roer goed, zodat alle boontjes wat van de smaakvolle olie gevat hebben.

Serveer op witte rijst. Geniet!

© 2019 - 2020 Bold Spices | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel