Dit recept vraagt ​​wat liefde en aandacht, maar het knapperige, gezonde resultaat is het zeker waard. Koop de boekweit en noten in bulk online (bijvoorbeeld op bionoot.nl) om de kosten aanzienlijk te verlagen.

Krokante boekweitgranola

Genoeg voor 2 weken voor 1 persoon
1,5 uur

Ingrediënten

2 appels
2 el kokosolie
3 el ahornsiroop
1 el Vietnamese kaneel, gemalen
¼ theelepel zout
De schil van ½ - 1 sinaasappel (naar smaak), geraspt
Wat vanille of vanille-extract als je het beschikbaar hebt
450g boekweit
30g sesamzaadjes
80g zonnebloempitten
75 g amandelen, fijngehakt
* Deluxe versie: voeg wat gehakte pecannoten toe in plaats van amandelen en vervang een deel van de ahornsiroop door stengel-gember en siroop (en voeg een beetje extra toe;).

Instructies

  1. Verwarm de oven tot 175 °C
  2. Schil de appels en rasp ze. Als je nog stukjes over hebt (om je vingers tegen de rasp te beschermen), snijd ze dan in dunne plakjes. Was en rasp de sinaasappel. Probeer zo min mogelijk wit van de schil mee te raspen.
  3. Verwarm een ​​kleine pan op middelhoog vuur, voeg de kokosolie, ahornsiroop en de geraspte appel toe (niet de gesneden delen) en meng goed. Voeg de kaneel, zout en vanille toe (indien gebruikt). Laat het 5-10 minuten langzaam koken.
  4. Doe de boekweit, de sesamzaadjes en - indien van toepassing - de appelschijfjes in een grote kom en voeg ¾ van het gekookte appelmengsel toe. Meng goed en verdeel het gelijkmatig over een bakplaat. Kook 20 minuten in de verwarmde oven.
  5. Hak ondertussen de amandelen fijn en doe ze in de kom waarin je het mengsel van boekweit en appel hebt gemengd. Voeg de zonnebloempitten toe. Voeg de rest van het appelmengsel toe en meng.
  6. Als de boekweit 20 minuten in de oven heeft gestaan, haal je hem eruit en combineer je hem met de noten en zaden. Meng voorzichtig.
  7. Leg alles terug op de bakplaat en bak nog eens 10-20 minuten tot ze donker goudbruin zijn. Afhankelijk van je oven moet je deze mogelijk halverwege eruit halen om alles even te husselen.
  8. Laat volledig afkoelen voordat je het in een container of pot stopt.

Aangepast recept van Beweeg! door Valentine Dekker

© 2019 - 2020 Bold Spices | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel