Met goed gekruide geroosterde bloemkool kan je zelfs bloemkoolhaters overtuigen ervan te houden! Het roosteren geeft het een geweldige textuur en nootachtige smaak. Het gerecht is erg eenvoudig te maken en kan zowel lekker bij de borrel met een yoghurtdip of als bijgerecht dienen. Het is zo lekker dat je bijna zou vergeten dat het ook nog eens enorm gezond is! We moedigen je aan om te spelen met de kruiden die je gebruikt voor dit gerecht, maar voor het gemak bieden we je hieronder een recept aan.

Bloemkool bites

voor 4 personen
15 minutes voorbereiding, 25 minuten in de oven

Ingrediënten

1 middelgrote bloemkool
2 el olijfolie
1 tl zout (je kunt achteraf altijd wat extra toevoegen, zoals Maldon zout)
1 tl gemalen kurkuma
2 tl komijnzaad
2 tl korianderzaad
1 tl gerookte paprika (of gebruik gerookte chipotle voor een extra kick!)
1 tl cayennepeper (voeg meer of minder toe naargelang de pittigheid die je lekker vindt)
1 theelepel versgemalen Tellicherry-peper
1 el gesneden koriander of peterselie (optioneel)

Yoghurtdip (optioneel. Voeg alle ingrediënten toe in een kleine serveerschaal)
4 el yoghurt (of veganistische yoghurt)
1 el mayonaise (optioneel)
1 klein teentje knoflook, geraspt of geperst
wat versgemalen peper
snufje gemalen komijn
1/4 theelepel zout
scheutje extra vierge olijfolie
beetje citroensap

Instructies

Verwarm je oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in hapklare roosjes van ongeveer 3-5 cm breed en doe ze in een grote kom. Voeg de olijfolie toe en schep goed door elkaar. Maal de zaden fijn in een kruidenmolen of vijzel. Voeg alle specerijen en zout toe in een kommetje en meng goed. Voeg de helft van de kruidenmix toe aan de bloemkool en meng deze. Voeg de rest van de kruidenmix toe en zorg ervoor dat alles goed verdeeld is.

Leg de bloemkool op een bakplaat of een vel bakpapier en doe ongeveer 25 min in de oven. Voor een gelijkmatigere bruining kun je de stukjes halverwege omdraaien, maar dit is niet noodzakelijk. Controleer, voordat je de bloemkool uit de oven haalt, of hij mooie bruine randjes heeft. Zo niet, dan kun je nog een paar minuten onder de grill of hete lucht gebruiken als je dit beschikbaar hebt. Houd er een oogje op, want het kan in dit stadium snel branden.

Serveer op een schaal of bord en strooi er wat koriander of peterselie over. Zet de yoghurtdip in het midden en geniet ervan met je vrienden en familie!

© 2019 - 2020 Bold Spices | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel