Colombiaanse kardemom
De weelderige groene heuvels van Colombia bieden uitstekende groeiomstandigheden voor kardemomplanten. Het intense, peperige aroma van onze kardemom zal je gerechten doen opleven.
Tips
Terwijl de zaden het goed doen in je (Zweedse) gebakjes en andere zoete gerechten, kun je de hele peulen gebruiken voor curry's, stoofschotels en soepen.
Bij gebruik van de hele peul is het aan te raden om de deze te kneuzen. Je kunt bijvoorbeeld een deegroller gebruiken of het platte oppervlak van je keukenmes om de peul net te openen. Als je alleen de zaden aan de binnenkant wilt gebruiken, overweeg dan om een vijzel en stamper te gebruiken om de peulen te openen. De meeste zaden zouden eruit moeten vallen en eventueel overgebleven zaden kun je uit de peul halen met een kleine vork. De peul kan je dan wegdoen, daar zit niet veel smaak aan.
Recepten
Hartverwarmende linzen-kokossoep
Kruidige stoofpeertjes
Onweerstaanbare kardemomknopen
Plant
Elettaria cardamomum
Herkomst
Antioquia, Colombia
Potje
32g
Biologische oorsprong
Om deze biologisch geteelde kardemom met het label biologisch te mogen verkopen, moet onze productieruimte gecertificeerd worden. Vanwege de hoge kosten hiervan zijn we dat helaas (nog) niet. In onze processen houden we producten van biologische van reguliere oorsprong strikt gescheiden.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Type |
Wordt vaak gekocht in combinatie met
- Vietnamese kaneel
De koningin van de kaneel! Van alle kaneelsoorten bevat deze de hoogste hoeveelheid essentiële oliën die kaneel zijn specifieke smaak geven. Het geeft een goede kick.
€ 6,99 - Wilde andaliman (peper)
Deze verrassende, wildgeplukte Indonesische peper heeft een wonderlijke citroen-achtige smaak, met de licht-verdovende werking zoals de Sichuanpeper. Andaliman wordt verder gekarakteriseerd door limoen en mandarijn.
€ 5,99 - Tellicherry zwarte peper
Tellicherrypeper is alom geroemd als een van de beste zwarte peper in de wereld. Deze peper is komt uit de vochtige oerwouden van Kerala in het zuiden van India en is niet alleen pittig, maar onderscheidt zich door...
€ 5,99 - Peruaanse chipotle
Chipotles zijn gerijpte jalapeñopepers die gerookt zijn. Dit proces geeft een fantastische complexiteit in het smaakprofiel en is dan ook niet voor niets een erg populair specerij. Chipotle is een beetje pittig, maar voegt ook...
€ 5,49 - Venkelzaad
Venkelzaad is een van de oudste gecultiveerde specerijen. Het wordt overvloedig gebruikt in de Italiaanse keuken, maar ook in de Midden-Oosterse, Indiase en Chinese keukens. De intens geurende en zoete kenmerken van ons venkelzaad…
€ 4,99