Siciliaanse korianderzaad
Als je denkt dat korianderzaad een milde smaakmaker is, dan is onze Siciliaanse versie misschien een verrassing voor je. Volgepakt met citrustonen zal het in combinatie met andere specerijen het geheel afmaken. Ook bekend als: ketoembar (Indisch-Nederlands)
Tips
Je kunt korianderzaadjes even kort toasten in een pan met goede dikke bodem om de smaken naar boven te brengen en het gemakkelijker te kunnen verwerken tot gemalen koriander. Koriander kan worden ingezet in veel curries, maar misstaat bijvoorbeeld ook niet in een pasta.
Recepten
Spicy geroosterde bloemkool-bites
Giardiniera
Zoete aardappel en zwarte bonen wraps
Kari Nangka (Indonesische jackfruitcurry)
Masala frietjes
Plant
Coriandrum sativum
Herkomst
Sicilië, Italië
Potje
32g
Biologische oorsprong
Om deze biologisch geteelde korianderzaad met het label biologisch te mogen verkopen, moet onze productieruimte gecertificeerd worden. Vanwege de hoge kosten hiervan zijn we dat helaas (nog) niet. In onze processen houden we producten van biologische van reguliere oorsprong strikt gescheiden.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Type | Specerijen |
Wordt vaak gekocht in combinatie met
- Tellicherry zwarte peper
Tellicherrypeper is alom geroemd als een van de beste zwarte peper in de wereld. Deze peper is komt uit de vochtige oerwouden van Kerala in het zuiden van India en is niet alleen pittig, maar onderscheidt zich door...
€ 5,99 - Kerala komijn
De allemansvriend! Komijn is de hoeksteen van de Indiase, Midden-oosterse en Mexicaanse keukens en wij hebben een van de beste die beschikbaar is. Een subtiele toevoeging van komijn kan verrassend effectief zijn in het uitbalan...
€ 4,99 - Vietnamese kaneel
De koningin van de kaneel! Van alle kaneelsoorten bevat deze de hoogste hoeveelheid essentiële oliën die kaneel zijn specifieke smaak geven. Het geeft een goede kick.
€ 6,99 - Molukse kruidnagel
Onze Molukse superieure kruidnagels worden met de hand geplukt, ieder op het ideale moment, zodat iedere kruidnagel boordevol smaak en aroma zit. Hun lichtgekleurde kopjes geven aan dat ze zijn geoogst vlak voordat...
€ 5,49 - Ecuadoriaanse Bucay zwarte peper
Zwarte peper is waarschijnlijk de bekendste specerij ter wereld en wordt sinds de oudheid gebruikt om mee te koken. Onze zwarte peper groeit op de heuvels bij Bucay, dichtbij de evenaar, in Equador waar vrijwel altijd een hoge...
€ 5,49